Marijuana-spår hos Tiger Woods

FLORIDA Berömde golfstjärnan Tiger Woods hade spår av THC och fyra läkemedel i kroppen när han hittades sovande i bilen 29 maj tydligt påverkad. Det konstateras nu i rättsläkarens rapport.

Den 41-årige tidigare amerikanske golfettan hittades av polis en majnatt i år i en bil som stod stilla på en landsväg utanför Jupiter nära sitt hem i Florida. Han sov vid ratten och var påtagligt påverkad och polisen misstänkte rattfylleri och greps honom, vilket väckte stor uppmärksamhet.

Woods svarade ofokuserat och sluddrigt på frågor och hade problem vid balanstest som gjordes på plats, vilket framgår i en polisfilm (via Sportbladet). Woods uppgav att han inte druckit alkohol, inte tagit otillåtna substanser, men dock läkemedel, bland annat smärtstillande medel mot sina besvär. Och ”jag förstod inte att blandningen av mediciner hade påverkat mig så starkt”, meddelade han senare.

Han har erkänt ansvarslöst körning och genomgått ett rehabiliteringsprogram, vilket gjorde att brottsutredningen lades ner.

Rättsläkaren kan nu berätta att 41-åringen hade smärtstillande Hydrocodone, Hydromorphone, sömnmedicinerna Alprazolam (Xanax) och Zolpidem i kroppen. Oklart om han hade recept för alla dessa. Dessutom upptäcktes spår av THC, ett rusämne i cannabis. Marijuana är tillåtet i medicinskt syfte i Florida, skriver ESPN.

Tiger Woods har inte vunnit någon golftävling sedan augusti 2013 och senare tid inte spelat av hälsoskäl, bland annat sömnproblem och gjort fyra ryggoperationer. Han har nu sökt professionell hjälp för kunna hantera läkemedel, smärta och insomnia.

Tema: Rattfylleri

Påverkad…

… i trafiken95-ratt3.jpg

År 2018 omkom totalt 325 personer i vägtrafiken i Sverige. Enligt Trafikverket omkom 23 procent av dem (75 personer) i en alkohol- eller drogrelaterad olycka. I genomsnitt är var femhundrade bilist rattonykter, cirka 0,2 procent av förare i trafiken.

Polisens nykterhetskontroller har minskat under senare år. Fler som upptäcks idag är påverkade av narkotika än av alkohol. Under 2018 polisanmäldes cirka 25 900 rattfylleribrott (14 300 gällde narkotika), en ökning med 3 procent.
Elsparkcyklar blir allt vanligare i trafiken, med ökad antal olyckor, men omfattas inte ännu av trafiknykterhetsregler.
• Källor: Trafikverket, Brå och MHF.

Läs mer

Annonser