Smugglare dömd till 6 års fängelse

Ett par fastnade i en tullkontroll i Helsingborgs färjeläge ifjol och sex kilo heroin och fyra kilo kokan hittades i lönnutrymme i deras bil. Nu döms mannen till sex års fängelse för synnerligen grov narkotikasmuggling. Kvinnan frias.

Paret greps i november efter väckt misstankar. Kvinnan berättade att de rest till Sverige för att hon skulle skönoperera läpparna, men mannen uppgav att det gällde näsan.
I ett lönnutrymme i deras fordon hittades den stora mängden narkotika.

Åklagaren ansåg att paret agerat ”gemensamt och i samförstånd” med att smuggla drogerna. Men tingsrätten anser att kvinnans skuld inte kan bevisas. Hennes advokat är kritisk till att hon tvingats sitta nio månader i häkte, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Den 36-årige mannen döms till sex års fängelse för ”synnerligen grovt” brott och ska därefter utvisas 15 år. Det fanns exempelvis teknisk bevisning med hans fingeravtryck bakom panelen där drogerna gömts.

Annonser