IQ-diplom till MHF:s trafikprojekt

I 18 år har tusentals bilister varje sommar informerats av Motorförarnas helnykterhetsförbund om risker med alkohol och bilkörning och uppmuntrats att ”Ta Paus”. Nu får satsningen pris av organisationen IQ.

Aktiviteten ”Ta Paus” når vare sommar runt 30 000 trafikanter av MHF-funktionärer på ett 70-tal rastplatser i landet. Det pratas trafiksäkerhet, alkohol och att rasta och bjuds på fika.

Nu blir ”Ta Paus” IQ-projekt nummer 1257, som Systembolagets dotterbolag utser för att sprida goda exempel för att förebygga och begränsa alkoholens skador.
– Att finnas på plats på rastplatser under sommaren och prata om riskerna kopplade till att köra bil berusad är ett bra sätt att jobba förebyggande mot alkohol inom trafiken. För oss på IQ var det självklart att detta skulle bli ett IQ-projekt, säger Sara Dinwiddie, ansvarig för IQ:s nätverk, som i torsdags utdelade diplom till MHF.

Närvarade gjorde bland andra MHF:s vd Göran Sydhage och projektledaren Sabrina Sandhu.
– Det är väldigt roligt att MHF:s stora trafiksäkerhetskampanj nu blir ett IQ-projekt. Jag är övertygad om att ”Ta Paus” bidrar till att både minska rattfylleriet och antalet olyckor, säger Sabrina Sandhu i ett pressmeddelande.

Annonser