Polisrazzia mot knarkliga på Mallorca

MAGALUF Spansk polis grep i torsdags 14 personer – de flesta britter – och beslagtog 3 kilo kokain vid räder på Mallorca och i Barcelona mot en misstänkt liga som uppges ha sålt narkotika till besökare i turistorten Magaluf.

Kokainet som hittades gömt i en bil var av hög renhet värt runt 950 000 kronor i gatuled. Dessutom så hittades ecstasy, cannabis och metamfetamin i ”Operation Tatum”.

Guarda Civil var välbeväpnad och poliserna bar skottsäkra västar, hjälm och ansiktsskydd vid tillslaget mot ett kvarter i Magaluf på Mallorca, visar en film.
Av de gripna var tolv brittiska medborgare, mestadels från Manchester och Liverpool, en spanjor och en dominikan, rapporterar flera medier. Britterna ställdes inför häktningsdomstol i lördags i Palma och förhör vidtog senare, rapporterar Independent.

Ligan misstänks ha smugglat droger till Mallorca med snabb båtar och sålt runt åtta kilo kopian per månad till turister. Operationen är en följd av en tidigare narkotikautredning och tillslag som gjordes förra sommaren på Mallorca.

Annonser