LO slutar bjuda på alkohol

Landsorganisationen kommer inte längre att bjuda på alkohol, beslutade ett enigt representantskap i onsdags. Det gäller framöver vid såväl intern som extern representation.

Hittills har det varit möjligt att bjuda på två glas öl eller vin, utifrån det regelverk som gällt på LO-kansliet. Däremot har LO-distrikten fått besluta sina egna alkoholpolicys.

Kommunal Mellersta Norrland och Kommunal Skåne hade motionerat om striktare alkoholpolicy inom LO till representantskapet som möttes i ABF-huset i Stockholm. LO:s styrelse stödde motionerna som antogs av representantskapet för en striktare alkoholsyn. Beslutet börjar gälla direkt inom hela LO, men policy ska formellt senare tas fram, rapporterar tidningen Arbetet.

Flera LO-förbund har senare år antagit nolltolerans mot bjuda alkohol för medlemmarnas pengar. Kommunal införde det efter en stor spritskandal ifjol och även Handels beslutade våren 2016 på sin kongress att helt sluta med alkoholrepresentation.

Annonser