Rappare misstänks ha hotat polis

[UPPDAT] Musikern Frej Larsson misstänks ha hotat en narkotikapolis i ett inlägg på Instagram och släppte nyligen låten ”Då ska hon skjutas”, där polisen namnges.

Rapparen, ursprungligen från Ronneby och varit med i bl. a. Slagsmålsgruppen, Maskinen och Far & Son, misstänks för hot mot tjänsteman alternativt olaga hot, skriver Dagens Nyheter.
– Han lade ut ett inlägg på Instagram som vi tolkade som ett hot mot en av våra medarbetare. Han har även skrivit en låt som innehåller hot och handlar om polisen, säger Peter Ågren vid polisen på Södermalm, till DN.

En bakgrund är kanske ett polistillslag på en fest i januari på Kägelbanan vid Södra teatern, som ordnades efter att Frej Larsson friats i en rättstvist mot ryska staten om ett gayklubbygge på rysk. Där beslagtogs narkotika och flera påverkade unga personer omhändertogs, en insats ledd av den kvinnliga polisen, enligt StockholmDirekt.

Artisten laddade senare upp en bild på Instagram med en guldfisk som fick polisens namn, och uppgavs skulle ”filéas” på Valborg. Han har även gjort två låtar där hon namnges, som lagts upp på Spotify*, och kritiserar polisen.

Han uppger sig även frihetsberövats senare och att polis tog elektronik hos honom. Han kräver i en låttext tillbaka sin dator.

”De sätter mig i arresten utan att ha berättat vad jag är misstänkt för, de ger mig fulla restriktioner dvs. Jag får inte ha NÅGON kontakt, inte ringa några samtal eller ens ha en penna i cellen”, enligt pressmeddelande från hans skivbolag, uppger Gaffa.se

Frej Larsson, 34 år, utlovar en ”spännande rättegång” om förundersökningen går vidare.
De påstådda hoten mot polisen har även anmälts till Arbetsmiljöverket.

Artistens advokat är Viktor Banke.
– Det är inte brottsligt, det han har gjort. Även om jag skulle vilja kan jag inte säga vad uttalandena handlar om men vi anser att det är inom ramen för hans konstnärliga verksamhet. Polismyndigheten har uppenbarligen en annan syn på det, säger han till DN.

Drugnews har varit i kontakt med poliskvinnan, hon avböjer att kommentera då hon ”är part i en pågående förundersökning”.

* Uppdatering. I veckan har Spotify plockar bort låten ”Då ska hon skjutas”, men finns kvar på bl a Youtube.

Annonser