Rappartist dömd efter krogbråk

Amerikanske rapparen G-Eazy hamnade i bråk på en krog i centrala Stockholm, slog en ordningsvakt och hade kokain i fickan. Han erkände och dömdes av tingsrätten till villkorlig dom, 80 000 kronor i böter och fick fortsätta sin Europaturné.

Gerald Earl Gillum, 28 år, (känd som G-Eazy och bl a låten ”My myself and I”) greps under natten till torsdagen förra veckan efter bråket i VIP-rummet på nattklubben. Han åtalades för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott avseende eget innehav.

Vid en snabbrättegång i fredags erkände han att han slagit vakten fyra gånger med knytnäve i ansiktet. I artistens ficka hittades en mindre mängd kokain i påsar och en hoprullad sedel.

Åklagaren yrkade på två månaders fängelse för G-Eazy, men Stockholms tingsrätt anser att då han är tidigare ostraffad så är villkorlig dom mer lämpligt. Han döms även till dagsböter på 80 000 kronor, skadestånd 6 500 kronor och 800 kronor till brottsofferjouren.

Det innebar att han kan fortsätta sin Europaturné som inleddes i Stockholm och flög direkt till Stavanger för en spelning. Totalt har han 28 konserter planerade under turnén.

Han bad om ursäkt för sitt beteende under rättegången. Och på Instagram berättar han nu att han är ”tacksam och välsignad att vara fri och i säkerhet”.
Och fortsätter:
”Jag kan inte förklara hur mycket jag skäms och vill be om ursäkt för händelsen. Men framförallt är jag så tacksam för att de lät mig gå. Det är det galnaste jag varit med om i mitt liv. En hemsk natt med en massa otur och några ännu värre beslut. Men som jag sa, tacksam som f-n att jag är en fri man och är tillbaka på turnén och kan uppträda för fansen”, skriver G-Eazy rapporterar Aftonbladet.

Annonser