Lastbilsförare dömd för 780 kg narkotika

En nederländsk man döms till sju års fängelse för att smugglat nära 780 kilo narkotika till Sverige via Öresundsbron. Han ska därefter utvisas.

Lastbilen stoppades av tullen en marsnatt ifjol vid brofästet på svenska sidan. När en gps-sändare upptäcktes monterad i fordonet togs ekipaget till särskild kontroll. Då hittades tre pallar fulla med narkotika – cirka 539 hasch, 99 kilo marijuana, 131 kilo amfetamin, sex kilo kokain och nära fem kilo ecstasy.

Tullen uppskattar värdet till minst 90 miljoner kronor i gatuled. Beslaget är det största som tullen i Malmö gjort någonsin vad gäller hasch.

Den 62-årige mannen har i förhör sagt att han inte kände till narkotikan i lasten. Något som Malmö tingsrätt finner orimligt och dömer honom nu för synnerligen grov narkotikasmuggling till sju års fängelse, dessutom utvisning ur landet, uppger lokala medier och TT.

En handskriven lapp hade även hittats med instruktioner på holländska för att ta sig förbi gränsen nattetid.
Det är troligt att domen kommer att överklagas.

Annonser