Tio åtalas i stor narkotikahärva

Tio personer – de flesta unga – åtalades i torsdags för del i en storskalig narkotikaverksamhet i Västerort i Stockholm. Det handlar om bland annat hantering av 28,5 kilo amfetamin och 4,3 kilo ecstasy.

Åtalet om synnerligen grovt narkotikabrott inlämnades till Solna tingsrätt.

– Vi anser att det är fråga om synnerligen grovt narkotikabrott, eftersom det avsett hanteringen av mycket stora mängder narkotika och man dessutom agerat synnerligen hänsynslöst eftersom man utnyttjat barn som kurirer, säger kammaråklagare Isabelle Bjursten vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, i ett pressmeddelande.

En av de misstänkta huvudmännen i ligan är en 22-åring man från Kista. Två andra misstänkta huvudmän är häktade i sin frånvaro och polisen tror de är utomlands.

Bland de åtalade finns även en 15-åring och en 17-åring som tros ha agerat kurirer åt huvudmännen.

Annonser