Sju åtalas i Tramadolhärva

Tullverket har avslöjat en omfattande smuggling av narkotiska läkemedlen Tramadol och Alprazolam via postpaket. I torsdags åtalades vid Borås tingsrätt sju personer i härvan, varav tre bröder misstänks vara huvudmän.

Tullen kontrollerade 29 mars i år ett paket från Tyskland och hittade 28 000 tabletter av opioidläkemedlet Tramadol. Paket tilläts gå vidare till utlämningsstället och när en av bröderna hämtade det och lämnade över till brodern på en parkeringsplats så slog tull till.

Paket med smugglade läkemedel. Foto: Tullverket

Vid husrannsakningar hittades ytterligare 64 000 Tramadol-tabletter och en tredje broder greps. Bröderna är födda 1984, 1991 och 1993 och misstänks ha styrt smuggling av uppåt 475 000 tabletter Tramadol och lugnande medlet Alprazolam via postförsändelser. De beräknas ha ett värde av 6,7 miljoner kronor i gatuled.

De åtalas bröderna för synnerligen grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. Två andra män och två kvinnor åtalas för medhjälp till synnerligen grov smuggling, enligt Tullverkets pressmeddelande.
Samtliga åtalade nekar till brott.

Polisen i Borås uppger för SVT Väst att tillgången på Tramadol (narkotikaklassat läkemedel, mycket beroendeframkallande) ”ökat explosionsartat” och att många unga missbrukar läkemedlet.

Annonser