Kvinna åtalas för fört bort baby

[Uppdat] Den 39-åriga kvinna som bortförde en baby i barnvagn utanför en förskola i Göteborg i januari åtalas för misstänkt för olaga frihetsberövande. Hon åtalas även för ringa narkotikabrott.

Händelsen som inträffade 22 januari fick stor uppmärksamhet.
Kvinnan tog barnvagnen utanför en förskola i Hisings Kärra när en mamma gick in för att hämta ett äldre syskon. Vagnen med barnet hittades 1,5 timme senare några kilometer bort efter att ett stort uppbåd av vakter och poliser sökt den lilla flickan.

39-åringen – som har missbruksproblem – anhölls först misstänkt för människorov, men nu åtalar åklagaren henne istället för olaga frihetsberövande i Göteborgs tingsrätt. Hon åtalas även för ringa narkotikabrott.

Kvinnan förnekar brott och uppger att hon behövde vagnen för att transportera några tillbehör.
– Alltså grejen är att jag visste ju verkligen inte att det var ett barn i vagnen, säger kvinnan i förhör.
Kvinnan var vid tillfället påverkad av narkotika och alkohol, berättar hon, och blev rädd när hon upptäckte barnet i vagnen. Hon lämnade då vagnen på parkeringen vid Bäckebols köpcentrum för att den lätt skulle hittas. Och hon stannade kvar i närheten för ”förvissa sig om att barnet ska bli upphittat”, säger hennes advokat Hans Billeskans till TT.

Annonser