Ingen legalisering i New Jersey

TRENTON En kampanj för att legalisera cannabis för nöjesbruk i amerikanska delstaten New Jersey avbröts i måndags sedan några Demokratiska ledamöter inte lyckades samla tillräckligt stöd i delstatens senat.

En planerad omröstning om förslaget avblåstes då politikerna bakom bedömde att de bara skulle få en handfull med sig när de behövt minst 21 röster för att gå vidare.

– Men den som tror att frågan är död nu har fel. Legalisering av vuxnas användande av marijuana kommer att bli av i New Jersey så småningom, på ett eller annat sätt, sa Stephen Sweeney, senatens ordförande (Dem) till medier.

Flera ledamöter – både demokrater och republikaner – har blivit tveksamma när de hört om hur andra delstater som legaliserat fått problem, såsom svårighet hindra unga få tag i drogen och förebygga att bilförare inte kör påverkade.

En stark röst mot tillåta cannabis i New Jersey i nordöstra USA har varit afroamerikanska ledamöter som hävdat att drogen skulle bli ett folkhälsoproblem i lokalsamhället, rapportera New York Times.

Om och när cannabis-vännerna går vidare i News Jersey återstår att se. Ett alternativ är att istället att som i flera delstater låta invånarna folkomrösta direkt om förslaget.

Hittills har tio delstater och huvudstaden Washington DC infört olika regler för cannabis i rekreationellt syfte.

Motståndare mot legalisera cannabis i nätverket SAM (Smart Approaches to Marijuana) vädrar morgonluft efter misslyckade försöket i New Jersey.
– Den här segern är överlägset det största det senaste året, men vi har bara börjat, skriver talespersonen Kevin Sabet i ett uttalande.

 

Annonser