Tre får fängelse – greps med 65 kg cannabis

Tre män får fängelsestraff efter sålt stora mängder narkotika på internet med lagret i en lägenhet i Södertälje. En av dem döms för synnerligen grovt narkotikabrott till fängelse i sex år och fyra månader.

Vid två husrannsakningar ifjol i Södertälje och Skärholmen fann polisen 65 kilo cannabis, 847 gram amfetamin och 300 gram kokain. Dessutom digitalvågar, kuvert, vacuumpåsar och en lamineringsmaskin, rapporterar SVT Södertälje.

Enligt tingsrättsdomen har en bostad i Södertälje varit distributionscentral och drogförsäljningen har skötts via Darknet, som är svårare att spåra. En förteckning över vad och hur mycket som har sålts hade också hittats.

En 28-årig man tillstår att han förvarat och sålt en del av drogerna. Han uppger att sitt spelberoende ledde honom till kontakt med kriminella som lånade honom pengar. Han får det längsta fängelsestraffet för synnerligen grovt brott.

En 33-åring döms till sex års fängelse för samma brottsrubricering och ska sedan utvisas. En tredje 30-årig person döms till fyra år och tio månaders fängelse.

Annonser