Agneta Karlsson ny chef för TLV

Regeringen har utsett tidigare statssekreteraren Agneta Karlsson till ny generaldirektör för Tandvårds- och Läkemedelsförmånsverket (TLV). Hon tillträder tjänsten idag, måndag.


– Jag är stolt över uppdraget och ser fram emot att tillsammans med personalen på myndigheten bidra till att utveckla tandvårds- och läkemedelsområdet. I Sverige bedrivs världsledande forskning och utveckling av nya läkemedel och medicinteknik. Här hoppas jag att vi på TLV kan fortsätta bidra till Sveriges ambition att vara en ledande nation inom life science, säger Agneta Karlsson i ett pressmeddelande.

Hon har tidigare erfarenhet från läkemedelsbranschen och som statssekreterare på Socialdepartementet hos förra statsråden Gabriel Wikström och Annika Strandhäll. Vid regeringsombildningen i januari lämnade hon uppdraget som statssekreterare.

Agneta Karlsson tillträder redan 2 december uppdraget som TLV:s generaldirektör efter efterträder Sofia Wallström, vars förordnande gick ut tidigare i år.

TLV är en myndighet som prövar om läkemedel, förbrukningsartiklar eller tandvårdsbehandlingar ska subventioneras av samhället.

Annonser