Stort amfetaminbeslag i Sollentuna

I måndags kväll stoppade polisen en bil i Sollentuna, norr om Stockholm. Det ledde till ett stort beslag av 60 kilo amfetamin. Fyra personer har anhållits misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott.

Det var när en bil stoppades för kontroll i måndags kväll, som narkotika hittades i fordonet. Vilket ledde till att en husrannsakan gjordes i en lägenhet och en stor mängd amfetamin påträffades, uppger polisen.

Tre män och en kvinna greps och anhölls senare misstänkta för del i narkotikabrottet.

60 kilo amfetamin uppskattas vara värt runt 12 miljoner kronor i gatuled, enligt CAN:s rapport om narkotikapriser 2019. Amfetamin har blivit billigare över tid, vilket tyder på ökad förekomst på marknaden.

Ett lika stort amfetaminbeslag (60 kilo) gjorde polisen i en Stockholmsförort i december ifjol i en annan härva.

Annonser