Drack handsprit – knivhögg sen två

En man i 35-årsåldern som druckit handsprit har dömts till rättspsykiatrisk vård efter två fall av mordförsök med kniv i Vaxholm i somras.

Mannen hade psykiska problem och sömnsvårigheter sedan länge. Den aktuella kvällen 15 augusti 2020 hade han intagit sömntabletter och druckit handsprit.

Han attackerade under kvällen en man som var ute och rastade hunden och knivhögg honom i axel och rygg, skriver polisen i ett pressmeddelande. Offret lyckades springa hem till sin lägenhetsdörr och larma 112.

Hans grannar försökte hjälpa till att stoppa blödning och höll kontakt med larmcentralen som beslutade sända en ambulanshelikopter. Grannen gick ut för att lysa med ficklampa för att helikoptern skulle hitta. Men då dök gärningsmannen upp och gick till attack igen och högg även grannen i ryggen och bröstet.

Polis lyckades senare gripa attentatsmannen för vansinnesdåden.
I december dömdes 35-åringen i Attunda tingsrätt till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han ska även betala skadestånd på över 130 000 kronor respektive 180 000 kronor till de två offren.

Annonser