Tre hittades livlösa på torg – en avlidit

Tre män hittades livlösa på Teatertorget i Växjö i slutet av mars efter att ha förgiftats med okänt preparat. I påskhelgen avled en av männen på sjukhus.

Männen i 50 till 60-årsåldern, som kände varandra sen tidigare, upptäcktes medvetslösa 26 mars på torget i Växjö. Enligt polisuppgifter ska de ha rökt något och fallit ihop efter en halv minut.

De fördes akut till sjukhus. Två av dem kunde senare åka hem, men den tredje återhämtade sig inte och avled under påskhelgen, uppger lokala medier.

En teori är att de fått preparat från en person som tidigare stulit läkemedel från en ambulans. Händelsen utreds som vållande till kroppskada, men efter dödsfallet kan eventuellt tilläggas för vållande till annans död.

Polisen har ännu inte fått svar på blodprov från de förgiftade männen om vad de fått i sig. En misstänkt person har hörts i utredningen.
– Vi har en person som vi förhört som misstänkt, men utredningen har inte kommit vidare. Men fortgår och vi väntar på analyssvaren av preparatet, uppger Robert Loeffel, presstalespersoner för Polisregion Syd, till P4 Kronoberg och SVT.

Annonser