Fängelse för smugglande skärgårdspar

Ett yngre par på Gräsö i Uppsala län som sålt stora mängder droger vidare via nätet och postat till kunder runt landet har dömts till tio års fängelse vardera för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott.

Paret – 25 årig kvinna och 28 årig man – misstänktes för att fört in olika narkotikasorter från Holland i paketförsändelser, gömt bland annat i leksaksförpackningar, och sålt vidare via Darknet och sociala medier.

De hade drogcentralen i sin bostad på skärgårdsön i Östhammars kommun.

Efter längre spaning slog tullkriminalen till förra våren. Stora mängder narkotika hittades, exempelvis 2,2 kilo heroin, 2,9 kilo kokain, 3,5 kilo ecstasy, ett kilo metamfetamin och ketamin. Även hasch och amfetamin påträffades.

I huset fanns även vadderade kuvert, vakuummaskiner och vågar som misstänks använts vid droghandeln. Kunder har spårats till hela landet.

Paret har enligt åtalet sålt över 30 kilo narkotika och tjänat över 3,4 miljoner kronor. De nekar helt till brott och är tidigare ostraffade. De döms nu för synnerligen grova brott till tio års fängelse vardera av Uppsala tingsrätt. En tredje åtalad misstänkt ”målvakt”, en man i 30-årsåldern, frias helt.

Domstolen var enig  i beslutet. Bevisningen var omfattande. Spaningsfilmer och 180 brev med narkotika som skulle skickas till mottagare finns med.

Domen kan komma att överklagas, enligt SVT Uppsala och UNT.

Del av narkotikabeslaget på skärgårdsön. Bl a gröna ecstasy-piller i form av Donald Trumps ansikte. Foto: Tullverket

Annonser